3 barnsmamman

Häxan surtant !!!

Ny säljare !!


Jag är ny säljare för Blingo barnkläder:-)

www.blingo.se
kläderna

Rockig, romantisk, retro… Vår tanke är att det hos blingo ska finnas något för alla, oavsett vilken stil man gillar. Våra kollektioner innehåller mindre kollektioner som vi kallar koncept. Varje koncept är utformat efter en idé om en viss stil, ett tema, en färgskala eller ett mönster. Inom varje koncept finns många matchningsmöjligheter, men självklart kan man kombinera över konceptgränserna. För att få till de olika stilarna i koncepten bjuder vi in gästdesigners som med sina formspråk får inspirera till nya uttryck.

 

Gemensamt för alla våra kläder är att de är tillverkade av 100 % ekologisk bomull. Ibland blandar vi in ett par procent elastan för passformens skull, t.ex. i muddar och strumpor. Bomullen som används i våra kläder är odlad och efterbehandlad i Turkiet. Tillverkningsprocessen från frö till färdigt garn är helt fri från kemikalier. Bomullen är G.O.T.S.-certifierad (Global Organic Textile Standard) av Control Union som är ett internationellt kontrollorgan med olika specifika program för hur man tar fram en produkt på ett miljövänligt sätt. Alla färger som används i blingos produkter är vattenbaserade och innehåller inga tunga eller giftiga kemikalier. 

  

Ekologiskt odlad bomull växer långsammare än bomull som odlas på konventionellt vis. Den långsamväxande bomullens fibrer blir tätare och starkare och får därmed bättre hållbarhet än bomull som stressats fram med kemikalier. Ekologisk bomull är bättre för miljön och människorna som arbetar med den, och självklart också bättre för den som använder plagget. Våra kläder färgas och trycks i fabriker som har strikta regler omt.ex. förbrukning av rent vatten och som heller inte släpper ut orenat sköljvatten utan har slutna system. Det innebär att alla som arbetar med eller använder våra produkter, från frö till färdigt plagg, inte utsätts för hälsorisker, det tycker vi är viktigt! 

  

Våra kläder kan du köpa genom någon av våra säljare eller i vår webshop. För att se kollektionen i sin helhet klicka här>>

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: